Andrei Ionut DAMIAN s-a nascut la Bucuresti pe 26 ianuarie 1976. Tatal sau inginer iar mama sa medic i-au insuflat respectul pentru Tara si Dumnezeu. Din 1991 pana in 1995 si-a urmat pasiunea pentru stiinta calculatoarelor in cadrul Colegiul National Dimitrie Cantemir, timp in care a castigat numeroase concursuri nationale si internationale. Andrei Ionut Damian a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare, sectia Calculatoare in anul 2000 condus fiind de aceeasi pasiune pentru stiinta moderna a informatiilor si comunicatiilor. In tot acest timp si-a continuat seria de lucrari si publicati in domeniul automatizarii si calculatoarelor si in acelasi timp si-a pornit timpuriu cariera profesionala.

In anul 1997 s-a hotarat sa treaca din pozitia de angajat in aceea de angajator iar in 1998 deja avea finalizat cu succes in cadrul primei sale companii un prim proiect de impact national in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor.

Din 2004 atentia si proiectele de viitor au inceput sa se diversifice si pe o noua latura. Cu pasiune o noua directie de activism si profesionalism a inceput sa se contureze in domeniul pietelor financiare.
Pe plan profesional a condus pana in 2009 activitatea a mai multe companii private in domenii ca productia de sisteme informatice si sisteme avansate de securitate, consultanta in domeniul proiectelor europene, consultanta financiara, fonduri de investitii.

Datorita dorintei puternice de a se implica in mecanismul de propulsare economica si sociala a Romaniei in Uniunea Europeana si in intreaga lume in ultimii ani Andrei Ionut DAMIAN a acordat o atentie deosebita proiectelor si proceselor prin care Romania a trecut de la stadiul pre-aderare la cel de membra a UE.

In prezent Andrei Ionut DAMIAN este principalul liant al unui solid colectiv de experti cu referinte deosebite domenii variate ca si ICT, piete financiare cat si experti cu deosebita experienta in proiecte europene sau finantate din fonduri europene.

Activismul si principiul de a sprijini proactiv mediul socio-economic din Romania sunt principalele mijloace cu care interactioneaza atat pe orizontala tehnologiei informatiilor cat si in general
 

Copyright Andrei Ionut Damian